GBG cupen Dag 2 (Gruppseger)
2018-04-29 20:37

Efter en sen och lugn kväll på hotellet så vankas de två svåra matcher under eftermiddagen.

Dagen har använts till sömn,shoping, samt tv-spel.

Första matchen var mot Värmdö IF (ett div 1 lag).

Match Ref: Match 3 Värmdö IF- Skara IBK 0-2

Speliden är att vi skall baka hem och gå på kontring. Ta de lägen vi får.

Vissar sig fort att alla är villiga att göra jobbet i den defensiva boxen och göra jobbet för varandra.

När vi får lägena så är vi heta på att försöka trycka ditt den.

Wille i mål har bara 2 skott på sig under hel matchen och ett skott (de farligaste) tar i ribban men som Wille säger de är lungt hade den gått på mål så hade jag tatt den.

Sent ledningsmål Tobias "Tobbe" Bergstrand 1-0 lågt bottre, ledarna är grymt nöjda.

Värmdö tar timeout och försöker forcera in 1-1 målet men som de oftast brukar bli så gör vi 2-0 via Sebastian Evertsson som snor ett mål av Andreas Andersson som får nöja sig med en assist.

Taktisk seger rakt igenom och ett stort hjärta.

Mellan matcherna så trixades de med boll, solades och reserverna fylldes på med ny energi.

Men Kapten Bohman valde att avverker två stycken klubbor i speedshootingen som tampetare.

Innehar rekordet i cupen på 180,5km. (än så länge)

Kanske kan han få en sticka som plåster på såren tillbaka i alla fall. :-)

Match Ref: Match 4 Skara IBK - IBF Älvstranden 2-2

Samma taktik som matchen innan.

Böljande spel med högt tempo. 50/50 chanser åt båda håll.

Men vi är lite hetare i börjarn och Emil Skillermo gör snyggt 1-0, lågt bottre. Ass av hårt jobbande Johan Björkman. Ganska snabbt så tar vi återigen läget och Ola Hermansson trycker ditt 2-0 i första krysset, stenhårt, ass Anton Strandroth-Frid.

Räcker med 1p för att gå vidare och ledarna bli då lite mer defensivt inriktade och tyvärr så är de inte ett bra recept och IBF Älvstranden lyckas både reducera till 2-1 samt kvitterar till 2-2, lite turligt.

Vi reder ut ett box play galant.

Med knappt två minuter kvar så får vi chansen att spela power play och kan ganska lugnt ta oss till 1p och säkra slutspel.

Känslan är nästan lite som förlust men chans för att sluta som grupp etta finns ännu men de hänger på andra resultat i gruppen som ännu inte är slutspelad. (SE MER INFO NEDAN)

Dag 2:

Match 3 Värmdö IF- Skara IBK 0-2

0-1 Skara IBK Mål Tobias Bergstrand utan ass 18:02

0-2 Skara IBK Mål Sebastian Evertsson Ass Andreas Andersson 21:28

Match 4 Skara IBK - IBF Älvstranden 2-2

1-0 Skara IBK Mål Emil Skillermo Ass Johan Björkman

2-0 Skara IBK Mål Ola Hermansson Ass Anton Strandroth-Frid

2-1 IBF Älvstranden

2-2 IBF Älvstranden

Slut resultat gruppen:

Skara IBK 7p

IBF Älvstranden Div2 6p

Marstrand IBK Div2 6p

Värmdö IF Div1 5p

IK Zenith Div1 2p

Gruppsegrare Skara IBK!!!!!!!

Vi spelar kvartsfinal på Tisdag 1/5 Kl 11:20 plan 5

Motståndare är STC Kungälv IBK eller Kärra IBK, avgörs på måndag.

// Markus Möksy och Stefan Frid