Laget har tränat och spelat i 2 säsonger --> detta var sista säsongen för laget.

Kommande säsong blir det äldsta laget i Skara F04-06, dock så är är även 03-or varmt välkomna.

Äldre spelare hänvisas till våra grannstäder Skövde o Lidköping. Båda dessa föreningar har en väl fungerande dam- o damjunior-verksamhet.

Vid ev. frågor ring eller smsa 070-5768113 (Stefan Wiking)

AVSLUTNING , LÖRDAG 14 APRIL - sista aktiviteten med F00-04 laget.
2018-04-12 21:00

Inledande match mot föräldrarna vanns av tjejlaget, "mycket enkelt- nja kanske ändå inte".

- (läs mer om denna match nedan under rubriken "Matchreferat")

Efter matchen samlades alla i konferansrummet efter att ha passerat kiosken där det bjöds på korv o bröd, fika samt drycker. En liten "kort" powerpresentation på drygt 50 sidor bläddrades igenom med statistik från båda säsongerna, priserna på ovan foto, en del specialpriser, presentation av vår Kanadensiska tjej, info om kommande säsong.

Priser:

Minnesstaty (krav: minst 10 träningar + 1 match) ->

Abby, Ellen, Elsa, Erica, Felicia, Florentina, Julia B, Julia G, Julia H, Leia, Louise, Maria, Nellie, Olivia, Thelma, Tilda B, Tilda T.

Träningsflit -> Tilda B (98%), Julia B (97%), Florentina (92%), Louise (91%),  Nellie (91%)

Poängdrottning  -> Thelma Persson, 19 poäng (15 mål & 4 assist)

Störst framsteg -> Julia Gren

Nyttig spelare -> Nellie Wiking, Julia Hellkvist

Värdefullaste spelare -> Olivia Ottosson

Tröstpris "Utvisningar" -> Elsa, Julia B, Louise, Abby (fick var en kortlek för att fördriva dessa 2 min)

Hjälppris 1 "Kioskgubben" -> Göran B (miniräknare med stora knappar som hjälp till nästa säsong)

Hjälppris 2 "Assisterande tränare" -> Marcus E (splitter ny pipa till kommande säsongs tränarskap)

Bakpriset "Kaktjejen" -> Julia B (slickepott ......... + presentkort 150kr på Aberdeen)

För länge sedan "Lagets grundare" -> Nellie, Olivia, Julia H (Stimorol tuggumi ....... + presentkort 150kr på Aberdeen

Specialpris 1 & 2 -> Abby Pearson -> (tilldelades ett paket med mössa+vattenflaska med föreningstryck samt några nya bollar att spela med hemma på farmen i Kanada) samt en minnesstaty med föreningens namn samt sitt eget ingraverat i plåtdekalen.

Det hela avslutades med att spelarna tyckte att tränarna Stefan o Marcus skulle lära sig laga god mat med hjälp av 2 kryddpaket med totalt 10 kryddkar, 1 olivolja/vinäger paket) samt hålla en blomma vid liv - mycket uppskattat, STORT TACK från oss båda ledare.

Det blev i min utsago en mycket lyckad avslutning.

STORT TACK än en gång till alla spelare och föräldrar som varit med i o kring tjejlaget under dessa 2 säsonger.

//Stefan
Matchreferat
2017-07-06

Årets viktigaste match – 14 april mot Föräldrar&Syskon  14-7 (7-2 , 5-3 , 2-2)

Årets föräldralag var förstäkt med ett par syskon till tjejerna i laget. Efter 1.20 tar faktiskt föräldralaget (låt oss kalla dem för det även om syskon deltog) ledningen med i matchen, 0-1. En ledning som stod sig hela dryga minuten då Maria drar till med ett hårt välplacerat skott från mittsektorn. Minuten senare skjuter Felica in bollen från nära håll in i målet och ledning med 2-1 för tjejerna. Nästa mål kommer först i 7:e spelminuten och det är kvitterat till 2-2 av föräldralaget. Går nästan 4 minuter igen innan nästa mål kommer och det är då åter Felicia som gör mål genom att peta in bollen vid bortre stolpen, 3-2. Minuten senare blir Leia fri på en kontring och hon lyfter in bollen i mål, 4-2. En minut till går innan Tilda T skjuter in nästa mål från mittslottet, 5-2. I 15:e minuten gör Nellie mål från inslagskrysset vid sarghörnet via en pappas ben in i målet bakom en chanslös mamma i föräldramålet, 6-2. Julia B avslutar målskyttet denna period via sitt långskott i mål i 18:e spelminuten, 7-2.

Andra perioden blir lite jämnare än den första. Nellie gör periodens första mål på ett skott från mittslottet i 2:a spelminuten, 8-2. Efterföljande 2 mål tillfaller föräldralaget, båda i 5:e spelminuten, 8-3 o 8-4. I 7:e respektive 8:e minuten är det tjejlagets tur att göra 2 snabba mål och åter dra ifrån i målprotokollet. Först gör Leia mål på en kontring med skottavslut, 9-4 och sedan gör Nellie mål med ett närskott på ett snyggt inspelspass från en medspelare i tjejlaget, 10-4. Föräldrarna gör i nästa spelminut mål igen, 10-5. Dock är det återigen tjejlaget som därefter i 14:e spelminuten inom loppet av 1 minut gör ytterligare 2 mål. Först Felicia på ett närskott, 11-5 och därefter Julia B som efter en retur skickar in bollen i mål, 12-5.

Tredje perioden blir klart jämnast men den ser ändå länge ut att gå till tjejlagets favör men ……… Färre mål i denna period och det dröjer ända tills 5:e spelminuten innan första målet kommer och det är då Leia som håller sig framme och från nära håll skjuter hon in bollen i mål, 13-5. Några minuter senare reducerar föräldralaget till 13-6. I mitten på perioden snurrar Julia G rakt in i mittslottet och skickar iväg ett hårt välplacerat skott som går in i mål, 14-6.

Drygt 5 minuter kvar av matchen och nu är det inte längre 5-5 utespelare som gäller utan samtliga 13 utespelare i föräldralaget stormar in på plan och då gör självklart samtliga 13 utespelare i tjejlaget detsamma. Ser länge ut att bli mållöst men med 20 sekunder kvar av matchen så pressar föräldralaget in bollen i mål och slutresultatet skrivs till 14-7.

Summering: En välspelad och tillsynes så verkade alla ge allt på plan i alla närkamper. Alla verkade ha mycket roligt på plan och det uppstod många tillkrånglade och underhållande situationer.

Stort tack till alla som spelade samt till de som kom och tittade på denna allra sista matchen för detta tjejlag.

********************************************

REFERAT FRÅN BÅDA SÄSONGERNAS ALLA MATCHER FINNS UNDER FLIKEN "DOKUMENT" - VÄLJ SEDAN EN SÄSONGSMAPP

Skara IBK, 20/06 21:19
Skara IBK, 10/06 12:30