Övertygande vinst mot Elfhög !
2017-10-20 23:16
Skara IBK - IBK Elfhög 10-5 (4-1, 2-0, 4-4)

skott 48-17 (13-5, 17-5, 18-7)  publik: 110
utvisningar Skara 3*2, Elfhög 4*2

Skara IBK svarade på fredagskvällen för sin kanske bästa match för säsongen så här långt. Segern var viktig för att behålla sin position på den övre halvan av tabellen. Viktigt var det också att kunna producera skott, chanser och mål. Ingen kunde väl klaga på att någon av dessa ingredienser saknades ikväll ? kvällen var också speciell för det var andra matchen i oktober som det samlades in pengar till cancerfonden, dels via entrépengen, men även via kringförsäljning på matchen.

1:a perioden och Skara rivstartade verkligen. Snabbt kom också 1-0 från Mathias SvenssonLukas Liljas assist. Hög press som det unga Elfhöglaget trivdes illa med. När man sedan vann tillbaka bollen var hemmalagets passningsspel bättre än man sett i tidigare seriematcher i höst. Inte minst andra femman hade stundtals rena belägringen i anfallszonen där bollen rullades snabbt och platsbyten förvillade motståndarna. Skara vinner rättvist den första perioden med 4-1. Noterbart att unge Emil Skillermo (född 2002) gjorde sitt första a-lagsmål med just 4-1 målet.

2:a perioden och fortsatt mycket bra spel från hemmalaget. Samtliga tre femmor spelar övertygande och det går en halv period innan Elfhög får sitt första skott på mål. Oskar "Osten" Karlsson gör 5-1 i öppningsminuten och redan nämnde Emil Skillermo ökar på till 6-1 framspelad av nästan lika unge Casper Johansson. Siffrorna 2-0 får sägas vara klart i underkant.

3:e perioden startade inte lika trevligt som de bägge inledande. Elfhög kommer i ett två mot ettläge tidigt och utnyttjar detta snyggt och lyckas sedan också på sin andra chans i perioden reducera till 6-3. När man sedan också får en chans i power play så började man undra om det trots allt var på väg att bli match av det här. Boxplayet städas dock undan med god kontroll, varpå Casper Johansson (assist Andreas Andersson) sedan krigar in viktiga 7-3 och lugnar eventuella tendenser till nervositet. Efter en ny reducering träder Casper in i handlingarna igen med ett snyggt straffmål. Vi får se tre mål till och matchen slutar med en betryggande 10-5 vinst. Lite väl mycket mål bakåt för att man ska ge samma höga betyg till hemmalaget för slutakten som för de två inledande.

Härlig energi i Skaralaget ikväll och samspelet i laget var bättre än tidigare och det var väl ett av skälen till att man kom fram till betydligt mer chanser och skott på mål än vanligt. Casper Johansson fick pris som matchens lirare i hemmalaget, annars var ju andra femman den som spelmässigt skapade mest. Andreas Andersson fortsätter producera (nu topp tio i poängligan igen) vilket är viktigt för laget, inte minst i PP. Bra också att han inte längre skänker bort onödiga utvisningar till motståndarlaget.

Nu väntar två svåra bortamatcher mot Smedjan (Alingsås) och Halna (Töreboda). Efter topplagen Halna och Dalängen ligger nu fem lag på linje i tabellen.

Målen ikväll: Andreas Andersson, Emil Skillermo, Casper Johansson 2, Martin Lindkvist, Oskar Karlsson, Alexander Bohman och Mathias Svensson.
Assists: Andreas Andersson, Lukas Lilja 3, Mathias Svensson, Casper Johansson och Sune Nilsson.

Förlust i Svenljunga
2017-10-15 14:24
Svenljunga IK - Skara IBK 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Historien upprepar sig för A-laget. Under lördagen åkte Skara på den första förlusten under ordinarie speltid för denna säsongen.

Matchen började i ett högt tempo och båda lagen fick varsin tidig utvisning. Svenljunga tog ledningen efter dryga fyra minuter i numerärt överläge på en retur som Tobias Bergstrand i målet snuddade, innan nätet rasslade. Spelmässigt var perioden Skaras, även fast det aldrig blev riktigt farligt på den sista tredjedelen. I slutskedet av den första perioden fick båda lagen varsitt drömläge varav både målvakterna visar på storspel, inte minst ovan nämnde Bergstrand som kanske redan gjort säsongens räddning i omgång 4.

Andra perioden bjuder på ett böljande spel där Skara får svårt att få upp bollen och etablera tryck i anfallszonen. Viktor Norén gör periodens två mål, det första i spel fem mot fem där han bryter sig igenom försvaret och snyggt sätter den i första krysset. Det andra målet från Noréns klubba kommer i numerärt underläge för Svenljunga, efter att vitklädda Skara tappat bollen. Norén som blev frispelad kunde extremt kyligt lobba bollen över Bergstrand. Ett olyckligt mål med enbart 19 sekunder kvar av perioden.

Den tredje perioden spelar Skara upp sig och får bra bra tryck i anfallszonen, det dröjer till minut 14 i powerplay innan Andreas Andersson hittar nätet och reducerar på assist utav Oskar Karlsson. Trycket försätter och med en halvminut kvar av den tredje perioden har bortalaget ett skott från nämnde Karlsson som möjligtvis gick in vid stolproten. Domarna väljer att avstyra firandet av målet och matchen slutar 3-1.

Försvarsspelet fungerade, Bergstrand stod för flera viktiga räddningar. Offensivt var det unge Emil Skillermo som var utropstecknet (!), den avige 15-åringen stod för flera fina prestationer under matchen. Att spela på topp i 60 minuter är det inte många lag som gör, men att enbart spela riktigt bra offensivt i 20 minuter räcker inte i dag.

Mål: Andreas Andersson
Assist: Oskar Karlsson
Skotten: 26-36 (9-11, 7-11, 10-14)
Utvisningar: Skara; 2x3 minuter. Svenljunga; 2x6 minuter.

Nästa match är hemma mot IBK Elfhög på fredag med matchstart 19:30.
Skara - Säven 6 oktober 2017
2017-10-07 13:10

Fler bilder (+19) >>
 
Aldrig ge upp !
2017-10-07 11:05
Skara IBK - BK Säven 6-7 (1-1, 2-3, 3-2, 0-1) 

skott 27-28 (7-9, 7-9, 12-9, 1-1), publik 119

Den första matchen i oktober och precis som mot Elfhög om två veckor så skänks halva entrépengen till cancerfonden. 
Vill man se dramatiska innebandymatcher så fungerar det bra att titta på Skara IBK. I samtliga tre matcher så här långt har man fått vänta in i slutskedet innan man får reda på hur poängen verkligen skall fördelas. Senast var det "suddenvinst" borta mot Horsby, nu blev det visserligen "suddenförlust" hemma mot Säven. MEN den förlusten och den poängen man fick med sig kändes ändå som en halv seger när man hade matchen på näthinnan.

1:a perioden och här slogs man av att om det varit avvaktande spel inledningsvis i de två tidigare matcherna i serien så var det här istället mycket högt tempo från bägge lagen. Säven fick efter en stund ett visst övertag och det fick man tack vare ett bättre tillämpat passningsspel. Snäppet bättre passningar i sig men också förmågan att ta emot passningen vårdat och samtidigt hålla borta sin motståndare. Man har först ett skott i stolpen och tar sedan i nionde minuten rättvist ledningen efter ett lyckat diagonalpass. Skara har länge svårt att ta sig fram till några skottlägen men någon halvchans blir det som föder ny tro och i 16:e minuten kan unge Casper Johansson (riktigt bra idag) kvittera på bra förarbete från Jakob Klasson. Perioden spelmässigt till bortalaget på poäng.

2:a perioden och det höga tempot håller i sig. Lagen ser båda riktigt bra tränade ut måste man säga. Säven precis som i första perioden laget som har lättast att spela sig till skottlägen. 1-2 kommer på ett snabbt skott som går in under Tobbe Bergstrand i målet. 1-3 kommer efter att Alexander Bohman blivit "sackad" i mittzonen och när Anton Strandroth Frid försöker stoppa friläget framför kassen blåser domaren straff. En straff som mycket avancerat förvaltas av Emil Whass i bortalaget. Nu måste nästa mål bli Skaras och så blir det också, man vinner ett motlägg och Ola Hermansson spelar fram Lukas Lilja som med ett rappt handledsskott reducerar 2-3. Skara har så här sent i perioden kommit in i spelet allt bättre och Martin Lindkvist kan kvittera i 16:e minuten med ett riktigt viljeladdat skott halvvägs in i anfallszonen. Här spelade då Skara dessutom i numerärt underläge ! Säven kommer tillbaka och har först ett ribbskott och gör sedan 3-4 i ett byte där man får dominera lite för tydligt för att det skall sluta lyckligt. En rätt så jämn period där Säven fortfarande har det bättre passningsspelet men Skara har börjat äta sig in till fler chanser.

3:e perioden och den börjar INTE bra. 3-5 efter 30 sekunder och sedan också 3-6 efter 5 minuter är bägge frukten av att Säven vinner bollar på ställen där vi inte får tappa den mot bra lag. Tobbe som knappt fick känna på bollen under dessa minuter byter här över till William Karlsson. I det här läget av matchen ger man Skara minimala chanser att komma tillbaka. Man får dock ett PP strax efter, detta resulterar visserligen inte men spelet var bra. Detta bar frukt för när man sedan i mitten av perioden får ännu ett PP så reducerar Andreas AnderssonMartin Lindkvists assist. 

Nu är man riktigt på gång i matchen och det finns en annan känsla hos publiken också lät det som. Reducering till 5-6 kommer när Skara för ovanlighetens skull kan vända på Säven och Olle Ahlm hittar Lukas Lilja som mycket läckert riktigt väntar ut målvaktens förflyttning när han nästan retfullt lyfter in bollen i bortre krysset, läckert Lilja ! Bägge lagen nyttjar sedan sina time-outer innan Skara förstås lyfter målvakten och sätter in en sista press. Trycket kommer mot bortamålet och Lindkvist lyfter en pass från sin kant över till Andreas på bortre som på volley trycker på för kung och fosterland och kan se bollen flyga in i nätet bakom Sävenmålvakten, fullt jubel förstås !

Förlängning denna veckan också således. Där skapar Skara den första chansen men efter 3:32 är det ändå sedan Säven som kan avgöra matchen på ett skott som det nog var touch på och sedan ribba in bakom Karlsson som fram till dess starkt hållit nollan sedan han kom in. Men då de hade haft bollar i ställningen tidigare denna kväll får vi se det som en trots allt rättvis utgång på kampen.

Säven såg riktigt bra ut och ingen skam att förlora mot ett bra lag. Skara å sin sida kan tveklöst förbättra sitt passningsspel ytterligare men skall vara måna om att behålla sitt go och tro på det dom håller på med. Det var tredje matchen i rad där man skapar sina poäng genom starka avslutningsminuter. Extra plus i hemmalaget förstås till Andreas Andersson, Martin Lindkvist och Lukas Lilja och man kan också nämna unge backen Linus Skillermo som imponerar i sin förmåga att anpassa sitt spel när man nu idag mötte ett lag som spelade väldigt snabbt och med hård press. Linus stressar aldrig upp sig och går fram i rätt lägen.

Match på fredag 19.30 !
2017-10-02 23:16
På fredag väntar tufft motstånd för Skara IBK:s A-lagSävens BK kommer på besök. Skara har inlett säsongen med två raka segrar. Men bägge vinsterna har säkrats i slutskedet av matcherna och Säven är på förhand ett förmodat topplag, så här krävs det verkligen att hela laget presterar på toppen av sin förmåga.

Vi hoppas så många som möjligt har möjlighet att komma ner till Vilanhallen och stötta oss.

Då vi nu är inne i oktober månad så stöttar Skara IBK Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och kommer skänka hälften av entréintäkterna vid matcherna mot Säven den 6 oktober och Elfhög den 20 oktober, till det viktiga arbetet att stödja cancerforskningen.

Välkomna !
Vinst i "sudden" !
2017-09-30 15:31
IBF Horsby - Skara IBK 5-6 (1-2, 3-1, 1-2, 0-1)

I den första omgången lyckades Skara vinna efter att ha kommit loss rejält både i spel och matchprotokollet i mitten av den tredje perioden. På fredagskvällen satt segern ännu längre inne då Herrljungalaget vände matchen, ledde sedan med 5-4 tills dess att Skaras Martin Lindkvist med en dryg minut kvar kvitterade och tog matchen till förlängning. Väl där tar det bara en minut innan Andreas Andersson spelar fram Markus Lövdahl som kan avgöra matchen !

Skaras tränare Markus Möksy var inte överdrivet nöjd med spelet förutom för forceringen i den sista perioden då man belägrade motståndarkassen (24 skott bara i sista perioden). Totalt under matchen var det annars för mycket bolltapp på fel ställen i planen. Man hade också under stora delar av matchen stora problem med att ha kontroll på Horsbys båda bästa spelare Alfred och Sven Johansson. Ändå förstås skönt med att kunna vinna matcher även när spelet inte går som på räls. Det är fortfarande tidigt på säsongen och Skaralaget spelar med ett nytt spelsystem som behöver tid för att nötas in.

Skaras "blåa" femma var klart tongivande denna kväll då man faktiskt låg bakom samtliga mål. Vidare så fortsätter unge Casper Johansson att visa framfötterna. Vad gäller mål och assists var det inte helt lätt att sammanfatta då Horsbys sek och domarna inte verkade helt kalibrerade denna gång.

Mål: Andreas Andersson och Martin Lindkvist 2, Sune Nilsson och Markus Lövdahl
Assists: Oskar Karlsson och Andreas Andersson 2, Martin Lindkvist, Sune Nilsson 

Nästa fredag kommer förväntade topplaget Säven på besök till Vilanhallen !


Nyheter från våra lag
 
Guldsponsorer
Silversponsorer