Lättare än väntat !
2018-01-20 17:55
Skara IBK - Svenljunga IBK 7-0 (3-0, 1-0, 3-0)

Skaras matcher mot Svenljunga brukar utmärkas av att det är jämnt och ovisst in i slutskedet. Förra säsongen blev det förlängning bägge gångerna och man vann då sina respektive bortamatcher. I höstas vann Svenljunga hemma i en tät historia 3-1. Revanschsuget hemmalag med andra ord och vilken revansch det skulle bli.

Svenljunga fick ett tidigt PP men tempot i passningsspelet var långsamt och man lyckades inte få fram något skott mot Skaras keeper Tobias Bergstrand. När sedan hemmalaget några minuter senare fick sitt första PP så var det något helt annat. Mycket bra rörelse och passningar innan Emil Skillermo sätter ledningsmålet. Skara brukar vara bra i numerärt överläge, men då med väldigt fasta lösningar, här hotade man tack vare rörelsen från flera punkter. Skara tog efter målet över taktpinnen i matchen och kunde ganska bekvämt få till ett ryck i matchen. Detta via Jonas Sundbergs distansskott till 2-0 och sedan kvicke Casper Johanssons dragskott till 3-0. Svenljunga fick sedan två chanser till i numerärt överläge, men hemmalaget städade av situationerna utan alltför stora problem.

Andra perioden blev ett tämligen sömnigt kapitel. Man hade väntat sig en anstormning från bortalaget för att försöka börja äta på försprånget, men det kändes som att man var nöjda med att fortsätta ligga kvar i försvarsställning och vara täta i boxen. Skara blev av detta med tiden lite bekväma, och underhållningsvärdet ringa. Sällan man sett en match med så mycket skott rakt in i försvarens täck. Ett par PP fick Skara klara sig ur och "Tobbe" hade där ett par riktigt bra räddningar. Mål blev det till slut men inte för bortalaget utan Skaras snabba duo Sebastian Evertsson och Martin Lindkvist utnyttjade en kontring och så var det 4-0 inför slutakten.

Sista perioden bjöd på lite roligare spel igen som tur var. Svenljunga försökte gå fram mer, men deras för dagen tunna trupp började ta ut sin rätt då det ibland krävdes längre byten. Perioden skulle så småningom sluta 3-0 för hemmalaget och då gjordes alla målen i numerärt överläge. Poängkungen Andreas Andersson gjorde två av dessa och mellan hans mål svarade Emil Skillermo för en läcker individuell prestation till 6-0. 

Skaras matcher brukar nästan alltid bjuda på spänning in i slutskedet, men denna match blev helt klart ett undantag. Svenljunga saknade axelskadade Viktor Norén väldigt mycket i offensiven och laget har hamnat på en lite otacksam mittenplats i tabellen där man sannolikt stannar. Skara gick med vinsten upp i rygg på serietvåan Säven och tillsammans med Dalängen kan det bli en intressant kamp om andraplatsen efter omöjliga Halna.

Tobbe håller nollan och det är alltid riktigt skönt för målvakter att få göra det. Framför honom så gjorde spelarna vad man behövde för dagen och det är bra nog. Alexander Bohman kan nämnas lite extra, gör ett "hästjobb" i bägge spelriktningarna !

Mål: Andreas Andersson 2, Emil Skillermo 2, Jonas Sundberg, Casper Johansson, Sebastian Evertsson
Assists: Alexander Bohman 3, Ola Hermansson, Olle Ahlm, Martin Lindkvist, Lukas Lilja

Skottstatistik: 27-17 (8-5, 10-7, 9-5)
Utvisningar: Skara 5x2 Svenljunga 6x2
Publik: 105
Medlemsresa söndagen den 18 februari !
2018-01-16 20:19
Skara IBK bjuder in alla medlemmar till en bussresa den 18 februari till Nyhemshallen i Mullsjö där vi gemensamt tittar på SSL-matchen mellan Mullsjö AIS och AIK IBF.

Mullsjö ligger för tillfället på en sjunde plats i tabellen och vi hoppas att de kommer att kunna spetsa formen ytterligare fram till ett förmodat slutspel i vår. Hoppas så många som möjligt tar chansen att åka med och titta, för ledare och spelare är det ovärderligt att lära från de bästa !

Våra bussar (MK Bussresor) kommer att avgå från idrottshallen (den gamla) klockan 15.15 och matchen börjar sedan klockan 17.00.

Anmälan sker via insättning av 50 kronor till antingen föreningens bankgiro 335-1319 eller till swishkontonr 1231145887 (skriv "resa" och ert namn). Betalningarna behöver komma oss tillhanda senast den 1 februari för att plats i bussarna skall garanteras.

Välkomna !

P.S om det är någon som vill åka med som inte är medlem så går det bra om plats finns i bussarna, men för dessa kostar det 150 kr.
Delad poäng i omstarten !
2018-01-12 22:10
Sävens BK - Skara IBK 3-3 (2-2, 0-1, 1-0, 0-0)

Serien startade om igen på fredagskvällen med fem täta spännande matcher i innebandytrean. Skara IBK hade tuff match borta mot serietvåan Säven. I sista matchen innan uppehållet hade Skara en mindre lyckad match hemma mot Horsby där man släppte till alldeles för mycket bakåt (obs ändå att samma Horsby spelade oavgjort mot seriesuveränerna Halna ikväll). Nu var det som tur var bättre ordning i leden igen och man fick se en jämn, välspelad och fartfylld batalj där tunga mål i slutminuterna i alla tre perioderna delvis färgade matchen.

Säven startade bäst och hade 2-0 i första perioden som Skara kvitterade ut via två mål av spelgeniet Lukas Lilja. Emil Skillermo gav bortalaget ledningen med andra periodens enda mål. En ledning som man sedan höll hela vägen fram till då den sista minuten, där så tyvärr hemmalagets Emil Whass kunde kvittera med 32 sekunder kvar på matchtavlan. Förlängningen blev sedan resultatlös och lagen fick nöja sig med en poäng vardera. Skara är laget i serien som spelat flest oavgjorda matcher och de två matchers slutsekunder som svider mest är väl förstås målet med 6 sekunder kvar i Töreboda och dessa två tappade poäng då de också kom mot ett av de andra topplagen. 

På lördag tar vi nya tag då Svenljunga kommer på besök till Vilanhallen. OBS att det för ovanlighetens skull nu är en lördagsmatch med starttid 13.30 !

Målen: Lukas Lilja 2, Emil Skillermo
Assists: Alexander Bohman 2 och Casper Johansson
2017-12-31 16:34
Det nya året inleddes med Sibben Cup i Skövde 5-7 januari för våra lag i P12, P13 och P14. 

Dessutom hade vi ju Casper Johansson och hans lagkamrater i P16 Västergötland på distrikts SM i Umeå 4-7 januari !

Västergötland lyckades inte alls i det inledande gruppspelet. Delvis senare förklarat av att de hamnade i en svår grupp där de två topplagen Södermanland och Örebro faktiskt sedan gick hela vägen fram till final ! 

I "Sibben" var det blandade framgångar för våra lag. Bäst klarade sig P13 som gick till A-slutspelet och där hamnade på en finfin tredje plats. Det blev respass i semifinalen mot ett av Hovslätts lag (2-4), det laget vann sedan också finalen.
A-laget på besök hos...
2017-12-22 18:36
F05-09 !
Precis innan sista matchen och lagens juluppehåll så var delar av A-laget ute på ett nytt uppskattat lagbesök inom klubben. Denna gång var man hos F05-09 laget som är det nyaste laget i klubben. Laget spelar i Västergötlands F11-serie och från och med januaris träningar så gäller måndagar och torsdagar i Vilanhallen.

Säsongen 2017/18 är den andra efter nysatsningen på flickinnebandyn i Skara. Man är nu totalt uppe i 35 tjejer som tränar i klubben och då i lite olika lag då åldersspridningen är stor (1999-2012). Hoppas våren och nästa hösts Vilan Cup med tjejklass lockar fler att börja spela innebandy !
Förlust mot Horsby !
2017-12-15 22:27
Skara IBK - IBF Horsby 9-11 (1-2, 3-7, 5-2)

Skara hade gått som tåget på slutet och var klara favoriter att också kunna betvinga Herrljungalaget Horsby på fredagskvällen. Men i idrott är inställning och kampvilja alltid viktigare än tabellplaceringar. Detta fick vi tyvärr ett kvitto på denna afton.

Bortalaget visade redan från start att man var fulltaggade med stridslust och av matchens 6 första skott på mål var 5 st bortalagets, och till på köpet så var 3 st i Tobbe Bergstrands målställning. Lite ologiskt var det ändå Skara som tog ledningen genom Oskar Karlsson. Senare i perioden fick Horsby spela 4 mot 3 i två minuter och i samma sekund som bägge lagen blev fulltaliga så föll kvitteringsmålet något snöpligt. När sedan Skara fick spela PP så fick man ingen utdelning och till på köpet så kunde den utvisade spelaren sedan komma mer eller mindre direkt från utvisningsbåset och sätta 1-2 i en kontring. Första perioden knappt till bortalaget.

Andra perioden startade visserligen bra när Andreas Andersson med ett patenterat direktskott kvitterar redan i första minuten. Men sedan går det mesta i mittenperioden så fel som det kan göra. Skara kör fast mot ett sammansvetsat försvar och klarar sedan inte att få stopp på spelvändningarna. På många av målen förlorar man dessutom alldeles för lätt man/man duellerna. Matchen rasar iväg till hemska 3-9 innan Emil Skillermo reducerar i periodens absoluta slutsekund. Skall sägas att Horsby spelade mycket bra i denna period och hade dessutom det där flytet som gjorde att det mesta gick hem. Tobias bytte till William Karlsson efter Horsbys sjätte mål. Men ingen av Skaras målvakter hade någon av sina bättre kvällar. Alexander Forsberg på den andra sidan mer lyckosam.

I sista perioden spelar Skara upp sig högst betänkligt och efter ett par mål av Andreas Andersson (6-10 på volley var en godbit) och sedan 7-10 och 8-10 genom Martin Lindkvist så infann sig faktiskt lite nerv i matchen på slutet. Bortaklacken från Herrljunga fick plötsligen också lite motstånd från den betydligt större men mer reserverade hemmapubliken. Skara spelade 6 mot 5 i slutskedet men det föll sig inte bättre än att Alfred Johansson (en av de absolut bästa i Horsby ikväll) kan avgöra i tom kasse. I den sista sekunden av matchen reducerade Andreas Andersson via sitt 5:e mål till slutsiffrorna 9-11. Skönt i alla fall att hemmalaget stred tappert tiden ut för sin ära och publik.

Hösten har bjudit på många godbitar, men för eller senare kommer man alltid ner på jorden och detta var väl en sådan kväll. Bara att bita ihop och komma igen efter jul och nyårshelgerna ! Inte så många i Skara som var på topp denna gång men Oskar Karlsson, Ola Hermansson och femmålsskytten Andreas Andersson höll uppe standarden.

Mål: Andreas Andersson 5, Martin Lindkvist 2, Oskar Karlsson och Emil Skillermo
Assists: Emil Skillermo 3, Oskar Karlsson 2, Casper Johansson, Ola Hermansson och Sune Nilsson

Utvisningar: Skara 4x2, Horsby 5x2
Skott: Skara 39, Horsby 31
Publik: 125 st
Nyheter från våra lag
Senior, 21/01 18:49 
P08, 19/01 08:23 
P03, 18/01 17:54 
P04, 17/01 19:22 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer