Kross i serieepilogen !
2018-03-17 17:54
Skara IBK - Trollhättans FF 15-3 (4-1, 7-2, 4-0)

Det var inför sista matchen hemma i Vilanhallen redan klart att Skara skulle hamna på andra plats i serien. Ingen jättevikt därav i matchen kanske, men spelarna ville förstås ända avsluta snyggt. Man hade också som uppsatt mål innan jul att ingen match på vårsäsongen skulle förloras och det målet kunde man sätta "check" på nu efter 15-3 mot Trollhättans FF.

Tempot var högt uppskruvat redan i matchinledningen. Casper Johansson (som firade liten julafton med inte mindre än fyra smällkarameller) sätter 1-0 i tredje matchminuten. Trollhättan klarar sedan ett box play men får minuten efter se Sune Nilsson skruva in ett långskott från mittplanen. Reducering 2-1 bakom William Karlsson i hemmakassen. Sedan drar TFF på sig en ny utvisning och precis när man blir fulltaliga kommer Marcus Lövdahls 3-1. Innan periodpaus ytterligare ett mål från Sune Nilssons klubba och det var ånyo ett långskott med den lilla sidskruv som gör det besvärligt för målvakten, speciellt om det är trafik framför när skottet lossas.

Tidigt i den andra perioden avgör hemmalaget matchen. Först spelar Linus Skillermo fram Alexander Bohman som direkt på uppstuds sätter 5-1. Sedan kliver Andreas Andersson (som sätter ett nytt prydligt klubbrekord i antal mål under en säsong) in i handlingen med två raka mål fram till 7-1. Den första femman var för övrigt mycket produktiv matchen igenom och hittade ständigt blottor i motståndarförsvaret. Trollhättan spelade ibland väl opolerat och drog på sig en 5-minutare. Dessa fem minuter var nog Skaras svagaste under hela matchen då man "bara" spelade 1-1 i den sekvensen. Ändå förkrossande  11-3 på ljustavlan efter två perioder.

Den sista akten spelades av med hyfsat gott underhållningsvärde. Skara svarar för fyra mål till och trots att man var underlägsna så bjuder ändå Trollhättan på hyfsat bra motstånd, speciellt med tanke på att man för dagen saknade några starka namn i laguppställningen.

Skara kan vara mycket nöjda med säsongen som helhet. Med tanke på hur bra man varit speciellt efter jul så är det förstås lite försmädligt att Halna kunde rycka åt sig en som det skulle visa sig ointaglig ledning under höstsäsongen. Nu vankas det lite lågsäsong, dock skall många spelare i laget fösvara klubbfärgerna på Göteborgscupen i maj månad.

Målen: Casper Johansson 4, Andreas Andersson 3, Sune Nilsson 2, Johan Björkman, Erik Larsson, Sebastian Evertsson, Marcus Lövdahl, Alexander Bohman, självmål

Assists: Andreas Andersson 4, Emil Skillermo 3, Linus Skillermo, Alexander Bohman, Jonas Sundberg och Fabian Apell

Skott: 48-21 (16-6, 17-7, 15-8)

Utvisningar: Skara 1x2, Trollhättan 1x5, 1x2
Mixspel på avslutningsaktivitet 15 april !
2018-03-11 15:07
Som förra våren så siktar vi även i år på en liten minicup för alla klubbens spelare söndagen den 15 april. Då har vi hyrt båda Vilanhallarna mellan kl 14-17. Alla som vill vara med anmäler sig till någon av sina ledare (senast söndagen den 8 april). Sen delas lagen upp så det är ungefär lika många stora som små spelare i de olika lagen. Alla från seniorer till innebandyskolans deltagare får vara med.

Vi återkommer närmare inpå, men räkna med att det finns kiosk och sidoaktivitet igång också  (speedshootning eller något annat).

Välkomna !
Ahlm segerskytt mot Dalängen !
2018-03-09 22:06
IBK Dalängen - Skara IBK 6-7 (1-1, 0-2, 5-4)

Jodå A-laget lyckades bibehålla sviten med matcher utan förlust under kalenderåret 2018 ett tag till. Men det satt hårt åt i derbybetonade bortamatchen i Lidköping. Efter att Olle Ahlm gjort 3-1 i slutsekunderna av andra perioden såg det riktigt bra ut.

Sista perioden blev nu ingen vilosträcka utan rena vilda västern. Visserligen ledning med såväl 4-2 som 5-3. Men på 90 röda sekunder gör Dalängen 3 mål ! och befinner sig plötsligen i pole position. Time-out från Skaras bänk och den blev lyckosam när kapten Alexander Bohman kvitterar i bytet efter. "Slutet gott allting gott" enligt William Shakespeare och det kan vi väl skriva under på när formstarke Olle Ahlm med sitt tredje mål för kvällen skjuter Skara till seger med 7-6 !

Nu är andra platsen säkrad redan innan sista omgången. Ett riktigt bra resultat och nye tränaren Markus Möksy har gjort ett lysande jobb både för laget och klubben med sitt återintåg i våras ! Givet skall man nu gå för fullt och avsluta så snyggt som möjligt med en vinst även mot Trollhättan nästa lördag. Andreas Andersson och Lukas Lilja har en egen fight att tänka på i interna poängligan. Nämnde Lilja kan vinna hela seriens assistliga också om det vill sig väl.

Mål: Olle Ahlm 3, Alexander Bohman och Andreas Andersson 2
Assists: Lukas Lilja, Sebastian Evertsson 2, Jakob Klasson, Sune Nilsson och Andreas Andersson

Utvisningar: Dalängen 1x2, Skara 2x2

Skott: 18-21 (7-8, 4-5, 7-8)
Storseger i derbyt !
2018-03-02 22:31
Skara IBK - Varnhems IF 14-2 (7-0, 3-1, 4-1)

Evenemanget den här kvällen blev speciellt då lagen gemensamt planerat in att hedra nyligen bortgångne Alexander Wilhelmsson. Lagen tågade in till tonerna av Lalehs "En stund på jorden". Sedan höll Varnhems IF:s Nichlas Schöld ett mycket fint tal till "Chippens ära", innan man hade en tyst minut. När matchen sedan blåstes igång så spelade bägge lagen med sorgband.

Skara på hemmaplan var naturligtvis stora favoriter. Man siktar på att behålla andraplatsen i tabellen och har varit obesegrade efter jul. Senast det var hemmamatch blev man ju laget som gav blivande seriesegrarna BK Halna deras första (och enda ?) förlust denna säsongen. Den gången slogs också Skara IBKs publikrekord när 217 personer kom och tittade på en högdramatisk match 5-4 (segermålet med 5 sekunder kvar). Storpublik blev det trevligt nog också ikväll (211 personer).

Matchen började som senast mot Hjälmared med att backen Linus Skillermo öppnar målskyttet tidigt. Trots målet fortsatte spelet vara rätt så trevande med lite enkla fel i passningsspelet från bägge håll. I den nionde minuten ökar Johan Björkman på till 2-0. Strax efter drar Skara på sig en utvisning för felaktigt byte och Varnhem får en chans att ta sig in i matchen. Passningstempot är dock för lågt och de skott som avlossas fastnar oftast i täcken. När sedan Skara blir fulltaliga så kommer man i ett farligt anfall som visserligen stoppas upp men i en andra våg följer Ola Hermansson upp och får till en mindre projektil så bollen borrar sig fast mellan innerstolpen och nätmaskorna. Där någonstans löstes eventuella nervknutar upp för hemmalaget och nu trummade man upp speltempot högst betänkligt. Efter Anton Strandroth Frids 4-0 byter Varnhem målvakt, men man lyckas ändå inte hindra Skara från att göra tre mål till (Björkman, Andreas Andersson och Olle Ahlm) och därmed döda det här derbyt redan i första akten. Inledningen var väl sådär men sedan kunde man känna igen hemmalirarna. Varnhem hade några chanser men en småförkyld Tobias Bergstrand var på allra bästa spelhumör mellan stolparna.

Om matchen nu kändes säkrad så gissar vi att tränare Markus Möksy hade talat om för spelarna att han inte ville se något liknande som senast mot Hjälmared då det visserligen blev storseger, men 7 insläppta mål tyder på slarv och dåligt fokus. Casper Johansson behövde bara 37 sekunder för att göra 8-0 men sedan så hamnar matchen i det lägre speltempot som Varnhem säkert önskade. Förre Skaraspelaren Alfons Andersson överlistar "Tobbe" i målet med en backhand efter sju minuter till 8-1. Direkt på tekning sedan (4 sekunder) så ökar Sebastian Evertsson till 9-1. Innan periodslut också 2-siffrigt när Ola Hermansson gör sitt andra mål i matchen. Bästa prestationen i andra perioden dock en smått omöjlig målvaktsparad av Tobias Bergstrand på ett närskott från Emil Schöld, sjukt bra !!

I den sista perioden så bjuder bägge lagen upp till kamp på ett bra sätt utan att tänka för mycket på vad ljustavlan visar. Jakob Klasson och Emil Skillermo gör ett par Skaramål med bara 3 sekunders mellanrum ! innan även nästa Varnhemsreducering kommer från backhandsidan (en snygg knack av Anton Schöld). De två sista målen i matchen svarar Skaras poängkung Andreas Andersson för.

Bäst i Skaras lag för kvällen Ola Hermansson och Tobias Bergstrand. Plus givetvis även för alla andra för det är verkligen inte så lätt att "bara" gå ut och vinna när man förväntas göra så. En sak som också gladde var Skaraspelarnas offervilja att täcka skott i den första perioden när matchen fortfarande levde. Sådant sänder goda signaler inom laget ! Varnhem kom inte alls upp i den nivå man hade behövt ikväll, drabbades tyvärr också av ett par skador mot slutet av matchen. Man kommer nästa säsong att få göra en vända i division IV varför vi tyvärr tappar dessa derbyn på ett tag. 

Nu återstår två matcher av seriesäsongen 2017/18. Skara får först åka till en förmodat tuff match borta mot IBK Dalängen, innan man sedan avslutar hemma mot Trollhättan.

Målen ikväll: Andreas Andersson 3, Ola Hermansson och Johan Björkman 2, Olle Ahlm, Linus Skillermo, Emil Skillermo, Anton Strandroth Frid, Jakob Klasson, Sebastian Evertsson och Casper Johansson.

Assists: Lukas Lilja, Oskar Karlsson, Sebastian Evertsson 2, Linus Skillermo, Alexander Bohman, Casper Johansson, Emil Skillermo och Carl Lindström

Skottstatistik: 38-18 (14-7, 8-7, 16-4)

Utvisningar: Skara 2x2
OBS angående kvällens match !!
2018-03-02 08:40
Då vi i anslutning till kvällens match avser att ha en gemensam minnesstund för Alexander Wilhelmsson så vädjar vi till alla besökare att vara på plats tidigare än vanligt. Vi räknar med att ca 19.15 inleds detta och matchen startar sedan på utsatt tid 19.30

Lagen kommer att ha gemensamt intågande till musik av Lalehs "En stund på jorden". Sedan kommer det sägas några ord om Alexander innan det annonseras en tyst minut. Lagen kommer också att genomföra matchen med sorgband.

Välkomna !
Derby på fredag !!
2018-02-27 20:52
På fredag klockan 19.30 är det så dags för kommunderby igen mellan Skara IBK och Varnhems IF. Tittar man på serietabellen så kan man förledas att tro att det här skulle vara tre lätta poäng för hemmalaget. Men i derbyn så finns det inga lätta poäng och studerar man Varnhems fyra sista matcher så kan man konstatera att de med minsta medflyt kunde haft så pass mycket poäng att man haft häng på lagen närmast ovanför strecket.

Matchen kommer den här gången att ramas in av att lagen kommer att hedra minnet av den nyligen bortgångne idrottsprofilen Alexander Wilhelmsson. "Chippen" hade ett stort hjärta för idrotten och stöttade många lag i närområdet. Han hade dessutom en bakgrund som såväl ledare som funktionär för Varnhems IF.

Fredagens match i Vilanhallen är den näst sista hemmamatchen för säsongen för Skara IBK. Vi hoppas därför så många som möjligt tar chansen att leta sig in från kylan för att bevittna ett hett derby i hemmaborgen.

Välkomna !!
Nyheter från våra lag
 
Guldsponsorer
Silversponsorer